Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Scrisoarea deschisa transmisa de vicepresedintele PPU-sl, Ioan Ghișe

APEL pentru promovarea MERITOCRAȚIEI și TEHNOCRAȚIEI în funcțiile publice alese sau numite !

SCRISOARE DESCHISĂ adresată cetățenilor români,

În mod special, Excelențelor lor,

Primului ministru, dl Dacian Julien Cioloș,

Președintelui Senatului, dl senator Călin Popescu Tăriceanu,

Președintelui Camerei Deputatilor, dl deputat Valeriu Zgonea,

Membrilor Guvernului României, doamnelor și domnilor miniștri,

Membrilor Parlamentului, doamnelor si domnilor deputați si senatori,

Stimate și distinse doamne, stimați și distinsi domni,

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) se adresează dumneavostră pentru a vă propune să reflectați și să actionați după caz, potrivit atribuțiilor funcțiilor pe care le îndepliniți în calitate de demnitari ai statului român și reprezentanți aleși ai cetățenilor pentru promovarea MERITOCRATȚIEI și TEHNOCRAȚIEI în societatea românească și în mod special în viața politică.

Este evident că politica românească în general și politicile publice în special au nevoie de un plus de cinste și competență la toate nivelurile.

Introducerea de criterii de selecție și promovare a celor care au demonstrat că știu, pot și merită să exercite funcții de autoritate publică a devinit o necesitate în competiția globală și europeană.

Între vorbe și fapte este nevoie de concordanță acum mai mult ca oricând.

Avem nevoie de performanța românească acum și în viitorul imediat.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) sprijină Meritocrația și Tehnocrația promovate în mod democratic potrivit normelor constituționale și legale specifice statului de drept.

Vă invităm pe aceasta cale să promovați metodele moderne de management al resurselor umane privind criteriile de identificare, selectare, promovare și/sau numire în funcțiile de demnitate publică alese sau numite a persoanelor cinstite și competente.

Dacă dumneavoastră prin atribuțiile specifice înaltelor funcții de demnitate publică pe care le exercitați veți promova concret și imediat MERITOCRAȚIA și TEHNOCRAȚIA atunci   toți cetățenii români vor avea șanse de viață mai bună și vom vedea mai curând performanțe privind finalitatea politicilor publice.

Ar fi de dorit ca potrivit acestui deziderat să demonstrați concret și cât de curând voința politică exprimată în acte normative și administrative care să exprime voința și acțiunile dumneavoastră pentru promovarea meritocrației și tehnocrației.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va sprijini această cale de promovare a celor care au demonstrat că sunt corecți, merituoși și competenți pentru exercitarea funcțiilor publice.

București, 9 decembrie 2015         

Senator Ioan Ghișe,

Vicepreședinte PPU-sl