Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singurul partid umanist din România şi-a lansat candidații în Timiş

 

[pjc_slideshow slide_type=”timis”]

Femei, tineri, jurnalişti, întreprizători, seniori se regăsesc, cu generozitate, pe listele PPU-SL!

 

În duminica sfântă de 8 mai, la Centrul de Cultură Adam Muller Guttenbrunn din Timișoara, a avut loc un eveniment inedit, prilejuit de lansarea candidaților PPU-SL Timiş. În fapt, acțiunea a fost o dezbatere publică, sub titlul „E timpul să schimbăm politica locală!”, moderată de co-preşedintele national umanist, europarlamentarul Maria Grapini, la care participarea a fost liberă.

PPU-SL Timiş a venit în fața publicului cu candidații care intră în cursa electorală pentru Primăria Timișoara, Cosmin Trif, respectiv pentru Consiliul Județean Timiș, Lidia Laction, dar și cu cei care îşi încearcă şansele la fotoliile de edili sau consilieri în administrații importante ale județului. A fost o dezbatere publică serioasă, pe teme importante și acute pentru întreaga comunitate, cu întrebări şi răspunsuri, cu teme de reflexie şi propuneri pertinente.

„Vă propunem oameni noi, neimplicați până acum în politică, bine pregătiți în domeniile lor de activitate, dornici de asumare, hotărâți să vă prezinte o altfel de abordare! Suntem un partid umanist, la propriu, nu încălcăm principii, nu călcăm pe sufletele oamenilor, pentru că îi prețuim şi îi considerăm cei mai importanți! Trebuie să ieşim odată din cercul nostru, să ne implicăm, să schimbăm! Nu trebuie să fugă nimeni de politică, ea face parte din democratie!”, a spus președinte PPU-SL Timiș, europarlamentarul Maria Grapini.

Cât despre garnitura de la Primăria Timişoara, respectiv Consiliul Județean Timiş, cei doi tineri s-au prezentat frumos, onest, simplu, cu tracul aferent primului discurs public, dar şi cu forță şi determinare în privința programelor administrative pe care le propun oamenilor.

Cosmit Trif: „Sunt de profesie inginer, îmi plac lucrurile exacte și cel mai mult faptele. Noi, tinerii, vrem o schimbare, eu cel puțin mi-o doresc. Vreau să fac asta prin asumarea unei atitudini, aceea de a intra în ring și a schimba ceva. Am fost întrebat de foarte multe ori de ce am făcut pasul ăsta. Am luat lucrurile progresiv, am ieșit în zone, în cartiere, să mă întâlnesc cu cetățenii să văd exact cum stau lucrurile de la cetățeni, nu dintr-un birou. Ca proiecte am pregătit 12 puncte, sunt puncte generale. Consider că cel mai bun lucru este să facem un proiect amplu, dar acest proiect trebuie făcut și prin consultare publică. Nu cred că un municipiu ca și Timișoara nu are piețe agroalimentare închise, în afară de Piața Iosefin. Este o discrepanță foarte mare față de alte localități de la noi din țară, dar și din alte țări. La noi, toate evenimentele se întâmplă în zona dintre Operă și Catedrală., Ar trebui să avem un spațiu cu toată infrastructura rutieră, cu locuri de parcare, un loc pentru comercianți, unde să-și expună produsele, un loc unde să aibă loc tot felul de evenimente, festivalul vinului, al berii. Un alt punct important este turismul. Putem oferi oamenilor diverse variante de turism, putem avea turism medical, cultural, acesta ar fi, cert, un pol de creștere care să genereze plus valoare”.

 

Lidia Laction: “Lucrez de 16 ani în domeniul privat și vreau să-mi pun toată experiența în slujba cetățenilor județului. Timișul este un județ pe care îl iubesc și îl consider casa mea și a familiei mele. Resimt o slăbiciune atunci când vorbesc de insuccesul administrației actuale județene în atragerea fondurilor europene, resimt o slăbiciune când merg în școli sau spitale comunale și constat că din păcate timpul a stat în loc. Resimt o slăbiciune atunci când mă uit la drumurile noastre județene. De noi toți depinde totul. O altă problemă este transportul în comun, nu avem curse regulate către Timișoara, nu avem transport școlar bine pus la punct. Trebuie să îmbunătățim zilnic ceva la noi, altfel nu putem reuși. Fiecare om trebuie să fie respectat, fiecare profesie trebuie respectată și primul pas este să ieșim la vot în 5 iunie. Fiind nou intrată în politică dețin ambiție, profesionalism și seriozitate. Sunt un om nou, neimplicat în politică până acum, sătul să stea deoparte, decis să-și pună experiența în slujba cetățenilor unui județ care, deşi n-a revendicat-o, este perla coroanei!”.

La dezbaterea publică de la Timişoara, au fost prezentați şi principalii candidați umanişti din județ, tabloul fiind unul perfect echilibrat: femei puternice, bărbați din întregul spectru al vârstelor, jurnalişti, decişi să lase pixul în favoarea administrației publice locale, oameni care înseamnă ceva în comunitățile pe care le reprezintă.

În sală au fost prezenți numeroşi reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale şi ai asociațiilor profesionale, simpatizanți, jurnalişti.

PPU-SL Timiş intră în cursa din 5 iunie mai decis ca niciodată că bunăstare pentru români este o țintă uşor de atins, dacă ai…umanitate!