Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Victorie pentru deputatul PPU (social-liberal) Ana Loredana Predescu. Codul CAEN 8230 a fost inclus în lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat

Proiectul de lege privind schema de ajutor de stat pentru Horeca a trecut de Parlament. Acest proiect include amendamentul Anei Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), inițiat și susținut în Comisia de industrii și servicii introducerea codului CAEN 8230 în lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat pentru a acorda un sprijin real firmelor organizatoare de evenimente, târguri și congrese.
„Fiecare zi contează! Mai departe, depinde doar de capacitatea Guvernului de a redacta normele și ghidul solicitantului în regim de urgență astfel încât firmele din industria Horeca să beneficieze imediat de sprijin.
Pierderile din ultimul an sunt estimate la peste 3 miliarde de euro, mare parte resimțindu-se în capitala turismului românesc și colegiul din care provin, Brașov! Ce aduce nou PLX 135 / 2021? Cu opoziția destul de vehementă a Ministerului Economiei, PLX aduce un element NOU, respectiv, faptul că alături de Horeca, va fi inclusă și industria organizării de evenimente de business și high-tech, târguri și congrese. Ignorată total Ministerul Economiei, dar sprijinită în Comisia de Industrii a Camerei Deputaților, vorbim despre o industrie 100% românească, construită în 15 ani, în pericol de a da faliment. Și aceste 2000 de firme, cu peste 3000 de angajați, ale căror cifre de afaceri s-au redus cu 50% – 80% în 2020, merită să supraviețuiască efectelor pandemiei”, a explicat Ana Loredana Predescu.