Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini – promotor al culturii românești

Începând cu data de 5 iulie, a apărut cea de-a șaptea stea pe Aleea Muzicienilor din fața Filarmonicii Banatul.

5 iulie 2015

Steaua aparține compozitorului român de lucrări simfonice, Sabin Drăgoi.

Acest demers reprezintă cel mai vechi proiect al Asociației Pro Philharmonia. Până în prezent, pe Aleea Muzicienilor, sunt deja montate șase stele în onoarea muzicienilor George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt, Johann Strauss, Johannes Brahms și Joseph Joachim.

Steaua care poartă numele compozitorului și dirijorului Sabin Drăgoi a fost donată de către Europarlamentarul Maria Grapini, în calitatea sa de președinte al Asociației Pro Philharmonia. Montarea stelei a fost urmată de gala laureaților concursului internațional de interpretare vocală “Sabin Drăgoi” de la Timișoara. Doamna Grapini susține acest concurs încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 1997.

În cadrul concursului au fost acordate premii, s-a susținut un recital al laureaților, dar și un recital al sopranei Teodora Gheorghiu.

Sabin V. Drăgoi (1894-1968) a fost un compozitor, pedagog, folclorist şi muzicolog român, format în conservatoarele din Iaşi, Cluj şi Praga. Drăgoi este unul dintre fondatorii școlii muzicale româneşti bazate pe folclor.

[su_carousel source=”media: 224,223,222,221,220,219″ limit=”6″ link=”image” target=”blank” height=”240″ title=”no”]