Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini s-a înscris în PPU (social – liberal)

Europarlamentarul Maria Grapini a anunțat că s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, partid care intenționează să aibă cât mai mulți candidați la alegerile parlamentare.

2 iulie 2015

“M-am înscris deja in Partidul Puterii Umaniste, am așteptat Congresul de formare al ALDE. Eu consider că nu am plecat de la PC. Am făcut o scrisoare deschisă către președintele Daniel Constantin, am discutat cu el, i-am spus că nu este bine să renunțăm la partid. A decis, – din punctul meu de vedere, nestatutar, –  dar e problema lui. A doua zi după Congresul ALDE am hotărât să mă înscriu într-un partid nou, Partidul Puterii Umaniste. Eu fac parte din grupul de inițiativă al acestui partid, iar în câteva zile am făcut grupuri de inițiativă și lideri interimari în 15 județe”, a declarat Maria Grapini.

Ea a spus că printre conservatorii care sunt în prezent în ALDE unii au crezut că se face alianța cu PLR, dar și-au dat seama că după congresul de fuziune, PC a dispărut.

“Eu cred că cel mai bine vom vedea cu 6 luni înainte de alegerile locale, când consilierii de la PC, care acum sunt constrânși să ramână pentru că își pierd funcțiile dacă pleacă, nu vor mai avea această problemă. Eu voi lucra la construcția acestui partid, am spus-o, nu vreau sa fiu lider la nivel național, dar voi fi în grupul de conducere. Nu mi-a plăcut ce a făcut Daniel Constantin, de aceea nu am rămas cu el. Eu mi-am ales calea. Susțin în continuare guvernarea Ponta. La alegerile locale noi vrem sa candidăm singuri, să vedem ce o sa se întâmple. Cred că vom avea șanse bune, e proba noastră de încercare”, a mai spus europarlamentarul Maria Grapini.