Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ramona Ioana Bruynseels prezintă două proiecte majore

Astăzi, 16 septembrie, candidatul umanist la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels, a prezentat două proiecte majore.

Desființarea imunității și Declanșarea proiectului „România vorbește” – cea mai mare platformă de consultare democratică direct, din istoria României reprezintă două priorități fundamentale ale candidaturii sale.

 

Revizuirea Constituției presupune desființarea imunității pentru președinte, parlamentari și miniștri, și reprezintă o soluție pentru a stopa abuzurile și a combate corupția. În acest context, Ramona Ioana Bruynseels a declarat: „În acești 30 de ani, imunitatea a produs monștri nu doar în Parlament, Guvern sau Președinție, ci în adâncul societății românești, unde oameni fără principii și valori morale, puși pe căpătuială, au profitat din plin.
Imunitatea este prima și fundamentală cauză a abuzurilor din România. Greșit folosită de către politicieni, ea s-a constituit într-un abuz de putere față de ceilalți cetățeni și față de lege.Eu am intrat foarte recent în politică, înțeleg realitatea din perspectiva cetățeanului, nu a demnitarului cu privilegii și resping categoric obiceiurile politicile din ultimii 30 de ani”.

În ceea ce privește proiectul „România vorbește”, Ramona Ioana Bruynseels a declarat: „Ca Președinte, în primele o sută de zile ale mandatului, pentru a reconstrui încrederea și solidaritatea în rândul națiunii noastre, voi desfășura programul „România vorbește”, care va fi cea mai mare platformă de consultare democratică directă din istoria României (…).
După ce îi voi ascultă pe oameni, voi crea un set de politici publice, pe care îl voi propune Guvernului, indiferent de culoarea acestuia. Împreună putem spune, cu rezultate concrete: „Stop abuzurilor!”.