Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

România acuzată, prin minciună, în Comisia LIBE a Parlamentului European

Dragi români,

Azi am trăit în Parlamentul European clipe de revoltă, derută, rușine, tristețe şi dezgust.
Dupa 27 de ani de democrație, mai avem români care luptă împotriva României. N-aş fi crezut asta în timpul revoluţiei de la Timişoara că voi trăi memente de instigare a românilor contra românilor printre străini.

Azi, în Comisia LIBE pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, a fost analizată România din punct de vedere a legalității Ordonanței 13. Curtea Constituțională a clarificat deja lucrurile pentru care unii cetățeni români au ieșit in stradă. Ca om politic, credeam că vom avea o dezbatere bazată pe documente şi nu una pe declarații mincinoase ale unui angajat la propria editură, luată printr-un proces netransparent de la stat, care acum cultivă cetăţenismul ca formă de narcisism ecumenic. Poate că domnul filosof e furios că actualul guvern verifică finanţările de la stat a ONG-ului din care face cu onor parte, ca membru fondator.

Ministrul Justiției, dl Tudorel Toader, dar şi dl. Victor Alistar, directorul Transparency International România, au prezentat  situația reală din România, demonstrând celor prezenţi că Ordonanța a fost emisă de guvern cu respectarea atribuțiilor constituționale.

Din păcate, doamna Monica Macovei şi-a adus un conclav de mărturisitori ai doctrinei sale: domnul Gabriel Liiceanu, care s-a prezentat drept simplu cetăţean, doi jurnalişti: dl Liviu Avram, redactorul şef adjunct de la cotidianul “Adevărul” şi dl. Biro Attila (jurnalist de investigații). Cei trei profeţi ai defăimării României au susţinut cea mai mare minciună:  că actualul executiv a încercat dezincriminarea abuzului în serviciu, când acesta era de fapt dezincriminat încă  din 23 August 2016, de când Curtea Constituțională ceruse guvernului tehnocrat ca în termen de 45 de zile să promoveze o normă juridică prin care să reglementeze articolele neconstituționale din Codul penal.

Am luat cuvântul si l-am întrebat de domnul Liiceanu de ce în luna august 2016 nu a mobilizat ieșirea în stradă? Evident, nu a răspuns. Din laşitate sau din dispreţ metafizic?
Le-am mulţumit colegilor din Germania, Austria, Grecia, Franța, România că au înţeles că în România nu există nicio ameninţare asupra statului de drept. Avem o separare a puterilor în stat,  o bază constituţională, organisme de echilibru. Nu pot fi anchetați miniștri pentru legiferare în baza atribuțiilor constituționale, doar pentru că un procuror şef a dat ordin de serviciu la apelul de seară.  Am purtat discuții si cu tinerii mobilizați de doamna Macovei, participanţi la dezbatere. Am constatat cu tristeţe şi uimire câte lucruri nu cunosc din ceea ce li s-a spus. I-am rugat sa nu se lase manipulați, sa citească şi sa aleagă să se implice democratic, dar documentat, şi să nu participe la acţiuni de defăimare a României pentru că îşi vor face rău lor şi familiilor lor. I-am invitat la mine la cabinet pentru că erau mulţi şi din Timișoara. Le-am explicat că nu sunt membru al PSD, că şi eu sunt în opoziţie ca ei, dar acţiunile mele sunt constructive, nu demolatoare.

Cineva ne vrea dezbinaţi şi injectaţi de ură. Acel cineva e în preajma noastră. Să ne ferim de cultul profeţilor mincinoşi.

Ce nu trebuie să uite niciun român este că sunt și eurodeputati ai unor țări, care nu ne vor nici uniți, nici posesori ai unei economii dezvoltate. Iată riscul de care nu țin cont indivizii puși să destabilizeze România.

Este de bun simt să vrei să lupți pentru suveranitatea tării tale, pentru dezvoltarea tării tale, pentru imaginea tării tale. Când mai ești si trimis de cetățeni în Parlamentul European, ești OBLIGAT să te lupți pentru adevăr !